Невил за Ливърпул: Това не е провал, това е крах


Н. Гавазов

Невил за Ливърпул: Това не е провал, това е крах

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед, а сега експерт към  Sky Sports Гари Невил говори за настоящото представяне на Ливърпул и предположи какво очаква отбора в близко бъдеще.

"Ливърпул наистина е зле. Искам да кажа, той е много зле, като се има предвид колко добър бе. Всички обичаме различни стилове на футбол и ако ме помолите да избирам между Манчестър Сити и Ливърпул през последните три години, винаги ще избера Ливърпул.

"Червените" бяха изключителни и достигнаха невероятни висоти. Допустимо е да отстъпят малко и тогава щях да говоря за тях по-меко. В Манчестър Юнайтед никога не бихме имали такъв провал през четвъртата ни година със същия отбор, но Ливърпул не е  провал - това е крах. В момента при тях всичко е тъжно във всеки смисъл.

Изглежда, че те са загубили абсолютно всичко, което са имали. Бързината им на игра, увереността им, колко трудно бе да се играе на "Анфийлд", тяхната решителност, способността им да печелят, когато не играеха добре - в момента няма нищо. Не знам как да им го върна това, освен как да се стигне до края на сезона. Те ще се борят, за да влязат в четворката - все още могат, но наистина трябва да се бият. Тъй като настроението в съблекалнята сега вероятно е много лошо за тях, увереността им я няма.

Сигурен съм, че не трябва да изпадат в паника, сигурен съм, че Юрген Клоп има опит и квалификации и ще знае какво му трябва, за да доведе отбора до края на сезона. Той се нуждае от финала на сезона. След това той ще трябва да се прегрупира. Но след това ще има Европейско първенство и доста бърз старт на новия сезон. Играчите му няма да си почиват много", заяви Невил.

Ливърпул претърпя шест поредни домакински поражения във Висшата лига, въпреки че нямаше загуба в 68 мача от Висшата лига на "Анфийлд". След като загуби от Фулъм в неделя, действащият шампион на Англия се смъкна  на 8-мо място в таблицата.

  Сподели
384