Фаулър: Ливърпул трябва да продаде Салах, ако той е нещастен


Н. Гавазов

Фаулър: Ливърпул трябва да продаде Салах, ако той е нещастен

Бившият нападател на Ливърпул и Англия Роби Фаулър сподели мислите си относно слуховете, че нападателят на Ливърпул Мохамед Салах иска да напусне клуба.

"Ако даден играч възнамерява да напусне, той трябва да бъде освободен. Не искам да нападам Мохамед Салах, обичам го. Но разбирам, че сега трансферите се извършват въз основа на това, което играчът иска, а не на клуба. Топката е от страната на египтянина, а не на Ливърпул. Ако иска да си тръгне, тогава го пуснете. Феновете и клубът трябва да приемат това. Юрген Клоп заяви, че не се нуждае от играчи, които не искат да останат в клуба.

Сигурен съм, че подобна ситуация бе и с Филипе Коутиньо. Бразилецът искаше да напусне, Ливърпул отхвърли предложението от Барселона през лятото, тъй като то не го устройваше финансово, по отношение на закупуването на играчи вместо него, но през януари сделката бе сключена и получените пари отидоха за закупуване на Върджил Ван Дейк и Алисон Бекер. Клоп не искаше отношението на Коутиньо да отрови атмосферата на отбора.

Така че Салах, ако наистина е нещастен, че не му е даден нов договор или нещо друго, той трябва да бъде продаден, да се вземат колкото се може повече пари и да се използват  за укрепване на отбора. Аз съм фен на Салах и кой не би бил? Но на Ливърпул наистина не му липсва Коутиньо, нали?", заяви Фаулър.

Салах се премести в Ливърпул от Рома през 2017 г. През този сезон 28-годишният египетски футболист изигра  26 мача от Висшата лига, като е вкарал 17 гола и е осигурил 3 асистенции.

  Сподели
308