Арсенал се провали срещу Бърнли (видео)


И. Ангелов

Арсенал се провали срещу Бърнли (видео)

Бърнли прие Арсенал в срещата от поредния двадесет и седми кръг на английската Висша лига. Днес на "Търф Моор" гостите поведоха и сбъркаха в защита за 1:1 и така "артилеристите" събират 38 точки на 10-ата позиция в класирането.

Още в 6-ата минута Вилиан напредна и асистира за Обамеянг, който стреля ниско през Поуп. Вратарят докосна топката, но тя стигна мрежата за 1:0. Последва голямо положение и пред Сака, който не успя сам срещу вратаря в 22-ата минута. 

В 39-ата минута Гранит Джака подари гол на домакините когато от опасна позиция в наказателното поле изчисти в грешна посока в тялото на Ууд, топката се удари в новозеландеца и влезе в мрежата на гостите за 1:1.

След почивката Сака бе активен за гостите, но опасностите липсваха и пред двете врати. В 79-ата минута Ууд направи голям пропуск за Бърнли, а в 83-ата при центриране на Сака към Пепе и последвал удар, Питерс отклони в гредата и Поуп взе топката, но съдията помисли, че това е било игра с ръка и изгони бранителя като отсъди дузпа.

След ВАР преглед бе решено, че Питерс е играл с рамо, и дузпата, и червеният картон бяха отменени, а до края резултатът не се промени.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
644