Челси надви Ливърпул на Анфийлд (видео)


И. Ангелов

Челси надви Ливърпул на Анфийлд (видео)

Ливърпул прие Челси в срещата от поредния двадесет и седми кръг на английската Висша лига. Днес на "Анфийлд" гостите спечелиха с 1:0 и се върнаха на четвъртата позиция в таблицата с 47 точки, на 3 от третото място и Лестър, но само точка над Евертън, който има мач по-малко. Ливърпул остава седми с 43 точки.

Първото полувреме бе убедително в полза на Челси. Ливърпул така и не отправи точен удар, а тук в 25-ата минута гол на Вернер бе отменен от ВАР при доста тънко отсъждане за засада. Все пак в 42-ата минута Канте от собствената половина прати топката за Маунт, който навлезе навътре и матира Алисон с перфектен удар за 1:0.

Това се оказа само вторият случай в историята на Висшата лига, в който Ливърпул пет пъти поред у дома изостава в резултата. Първият такъв случай е през месец май, 1999 г.

В 54-ата минута Робертсън спаси Ливърпул от Зиеч с изчистване от гол-линията. До края Ливърпул трябваше да стигне до 85-ата минута за да изпрати първи точен удар по Менди. Направи го Вайналдум с глава, а до края резултатът не се промени.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
663