Сити с победа и над Уулвс (видео)


И. Ангелов

Сити с победа и над Уулвс (видео)

Манчестър Сити прие Уулвърхемптън Уондърърс в срещата от поредния двадесет и седми кръг на английската Висша лига. Днес на "Етихад Стейдиъм" домакините поведоха, пострадаха и от отменен гол, бяха изравнени, но късни голове за 4:1 доведоха до поредната рекордна победа за клуба и 15 точки предимство над Манчестър Юнайтед в класирането.

До 15-ата минута Сити владееше топката близо 90% от времето, като тук се стигна и до гол когато Марез напредна от дясно и пусна успоредна топка, която Дендонкер искаше да блокира пред Стърлинг, но само вкара топката в собствената мрежа за 1:0.

До почивката Уулвс не атакуваше, не отправи удар и владееше само 25% от времето. В 44-ата минута гол на Лапорт бе отменен от ВАР заради засада, като вероятно ставаше дума за милиметри от рамото на защитника пред крака на бранител.

След полувремето в 61-ата минута обаче "вълците" стигнаха до 1:1 когато Моутиньо прати топка в полето и Конър Коади с плонж вкара първия си гол във Висшата лига за тима.

В 80-ата минута Жезус върна аванса на "гражданите" когато Марез изведе Уокър, той центрира, и отново връщащият се Дендонкер не се справи и отклонена от петата му топка попадна в Жезус за 2:1. В 90-ата минута Марез стигна и до гол за да завърши перфектно представяне за 3:1. 

В 92-ата минута гол на Жезус бе първоначално отменен от страничния съдия със сигнал за засада, но след дълъг преглед на съдията попадението бе зачетено за 21-ва поредна победа на Сити.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
437