Арсенал надигра и обърна Лестър Сити (видео)


И. Ангелов

Арсенал надигра и обърна Лестър Сити (видео)

Лестър Сити прие Арсенал в срещата от поредния двадесет и шести кръг на английската Висша лига. Днес на "Кинг Пауър Стейдиъм" домакините поведоха, но бяха надиграни в срещата, пострадаха от много контузии, и в крайна сметка загубиха с 3:1, с което "лисиците" остават на трета позиция, а Арсенал се покачва до 9-то място.

В 6-ата минута днес домакините поведоха чрез Тилеманс, който навлезе от крилото и бе оставен да стреля през Лено за 1:0. Почти веднага и Варди тества Лено. Последва дузпа за Арсенал когато Тилеманс повали Пепе в полето, но тя бе отменена от ВАР. Арсенал обаче започна да набира скорост и в 39-ата минута се върна до 1:1 когато Вилиан подаде от статично положение за Давид Луиз и той матира Шмайхел с глава.

В 42-ата минута принудително за Арсенал бе заменен Смит-Роу, като Мартин Одегор се появи в игра. В 45-ата минута при удар на Пепе, топката срещна ръката на Ндиди в полето и това бе дузпа, която Лаказет вкара за 2:1.

На почивката за Лестър бе заменен Томас, като Марк Олбрайтън се появи в игра, а в 51-ата минута Харви Барнс напусна с контузия и в игра влезе Ченгиз Юндер. В 52-ата минута Арсенал стигна до 3:1 при една контра, в края на която Вилиан намери пространство през Шмайхел до малкото наказателно поле и там Пепе вкара на празна врата.

В 70-ата минута и Джони Евънс напусна принудително за Лестър, като бе заменен от Амарти, но "лисиците" през цялата среща не изглеждаха достатъчно енергични за да постигнат нещо в мача.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
387