Тухел: В ПСЖ се борехме да вземем Бруно


И. Ангелов

Тухел: В ПСЖ се борехме да вземем Бруно

Мениджърът на Челси Томас Тухел разкри, че е искал да купи звездата на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш по време на престоя си начело на Пари Сен-Жермен. Португалецът обаче премина при "червените дяволи" за 47 милиона лири:

"С първия ми спортен директор в Париж, Антеро Енрике, португалски спортен директор, говорихме и той познаваше Бруно много добре. Борихме се здраво за да направим връзка с него и да го доведем в отбора. Запознаха ме с него в големи детайли, и ние гледахме все повече негови срещи, следяхме го и искахме това да се случи.

"Очевидно той реши за Ман Юнайтед и аз лично не съм разговарял с него, но се опитахме по друг начин. Лошо е, че сега ще играем срещу него. Влиянието, което той има откакто пристигна в Манчестър Юнайтед е неописуемо и невероятно.

"Да дойдеш от Португалия, от конкурентен отбор, но не от най-силната лига, и да имаш такова влияние за година в най-доброто първенство в Европа, това за мен го прави заслужил за огромното ми уважение. Това е невероятно. Той е един от най-добрите халфове в света, атакуващи полузащитници, и има огромно, огромно влияние за един човек във футбола. Трябва да си на върховно ниво защото това е почти невъзможно.

"Но той има голямо влияние над атакуващата им игра и голям ключ за нас ще е да се браним от него, да сме около него защото той е ключов играч за Ман Юнайтед по невероятен начин".

Бруно има 22 гола и 13 асистенции в 38 мача във всички турнири този сезон.

  Сподели
143