Вилиан назова главния проблем на Конте


Н. Гавазов

Вилиан назова главния проблем на Конте

Крилото на Арсенал Вилиан разкритикува бившия мениджър на Челси Атонио Конте за неумението му да се разбира добре с отбора.

По-рано в кариерата си Конте, който в момента е треньор на Интер, прекара два сезона в Челси, в първия от които спечели Висшата лига.

И въпреки че през втория сезон Антонио спечели Купата на Англия, това не бе достатъчно, за да запази работата си - отношенията на италианеца с ръководството на клуба и футболистите, включително Вилиан, достигнаха точка, от която нямаше връщане назад.

"Вижте, мисля, че той е страхотен треньор. Страхотен треньор с идеи ... Той работи много над тактиката, както и по действията в отбраната.

Нямам оплаквания от начина, по който изгражда играта на терена. Той наистина е трудолюбив човек. Той е страхотен треньор.

Проблемът е как той управляваше отбора. Това умение му липсва и така в крайна сметка той имаше много проблеми с редица играчи, включително с мен.

Не мисля, че той бе добър в управлението на хората, той не разбра, че в отбора има много различни играчи от различни държави. Играчи, които се считат за звезди. Важни играчи за клуба. Той не го разбра.

Въпреки това станахме шампиони, пропити с неговия стил на игра. Мисля, че изненадахме всички, като преминахме към 3-4-3 с крила", заяви Вилиан.

  Сподели
287