Гуардиола: 20 поредни победи е едно от постиженията в кариерата


Н. Гавазов

Гуардиола: 20 поредни победи е едно от постиженията в кариерата

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола определи поредицата от 20 поредни победи като едно от най-добрите постижения в кариерата и кариерите на своите футболисти.

Побеждавайки Уест Хем с 2: 1 в събота, Сити удължи своята серия от победи до 20 поредни мача във всички състезания. Освен това  "гражданите" не познават поражение вече в 27 поредни битки, като допуснаха само осем гола в тях.

Гуардиола е впечатлен, че отборът му показва такива резултати в средата на сезона, въпреки пандемията от коронавирус и травмите.

"Като се има предвид този период, тази ера, тази ситуация, възможността да спечелим 20 последователни мача определено е едно от най-добрите постижения в нашата кариера.

Разбира се, това не означава, че ще получим титлата, но показваме такава серия  в най-трудното време в Англия, през зимата, когато не сме имали цяла седмица почивка в продължение на три или четири месеца, когато играем на всеки три дни, освен това има COVID и контузии. И когато печелите при тези условия, това говори много за вашата сила на духа.

Не направихме нищо страхотно срещу Уест Хем, но този сезон имахме много подобни мачове. В тези мачове не създадохме много, но не пропуснахме. Последователността е добра.

Необичайно е, че го правим  досега. Това е изключение от правилото. Обикновено губите точки, правите равенства, губите - това е норма", заяви Гурдиола.

  Сподели
136