Нойхаус може да замени Вайналдум в Ливърпул


Н. Гавазов

Нойхаус може да замени Вайналдум в Ливърпул

Ливърпул разглежда полузащитника на Борусия Мьонхенгладбах и националния отбор на Германия Флориан Нойхаус като възможен заместник на Жоржиньо Вайналдум.

Ниодерландецът се приближава към края на договора си, а нарастващият интерес към Жоржиньо намалява шансовете на Ливърпул да задържи играча.

Според инсайдера Кристиан Фалк, мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се е примирил с предстоящото напускане на Вайналдум и е фокусиран върху намирането на друг халф.

Съобщава се, че Клоп е голям фен на своя сънародник Нойхаус, който играе за "кончетата" от 2017 г. и има репутацията на изключително перспективен футболист.

По-рано 23-годишният Нойхаус бе свързан с прехода към Борусия Дортмунд, но в края на сезона главният треньор на Мьонхенгладбахс Марко Роуз ще последва в тази посока и няма да вземе никой от играчите със себе си, тъй като двата клуба се договориха за това.

"Имам договор до 2024 г. и имам много големи цели за този сезон. На това съм се съсредоточил. Въпросите с трансферите не ме притесняват сега", заяви Флориан.

Добавяме, че Нойхаус вкара четири гола и даде четири асистенции в 19 мача през този сезон в Бундеслигата.

  Сподели
265