Скоулс: През декември изглеждаше, че Ливърпул ще спечели ВЛ с разлика


Н. Гавазов

Скоулс: През декември изглеждаше, че Ливърпул ще спечели ВЛ с разлика

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед и Англия Пол Скоулс сподели мислите си за представянето на Ливърпул през този сезон.

"Работих като експерт в мача между Ливърпул и Улвърхамптън през декември и тогава  мърсисайдци просто отнесоха съперника си с резултат 4: 0. В този момент гледах и си мислех, че ще спечелят отново Висшата лига с 10-15 точки преднина.

Но напоследък те допуснаха много грешки. Да, имат чудовищни ​​проблеми с контузии, просто е невероятно: трябваше да поставят Джордан Хендерсън в защита, поради което играта в полузащитата вече не е толкова добра, Алисон Бекер прави сериозни грешки на вратата, полузащитниците не играят по най-добрия начин. Но не мисля, че Ливърпул като цяло играе толкова зле.

Мърсисайдци не успяват да създадат достатъчен брой шансове пред чуждата врата, но понякога успяват да контролират хода на мача. Голямото разочарование обаче бе Роберто Фирмино. Отличен играч, но в мача срещу Евертън той пропиля положение след положение. На него му стига половин положение и ако използва поне едно от тях, тогава много ще се промени. Но той играе много разсеяно пред вратата", заяви Скоулс.

Ливърпул има 40 точки в 25 мача и заема 6-то място в класирането на английската Висша лига 2020/2021.

  Сподели
200