Невил сравни играта на Ман Сити с Мейуедър


Н. Гавазов

Невил сравни играта на Ман Сити с Мейуедър

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и Англия Гари Невил, сега експерт по британската телевизия, сподели мнението си за представянето на Манчестър Сити през последните месеци.

"Всички знаем, че в отборите на Хосеп Гуардиола залогът е на притежанието на топката, но той е постигал най-големите си успехи когато е имал добри показатели в защита. Според мен миналата година слабото място на Сити бе, че когато те контролираха топката, защитата им беше твърде висока и затова улесняваше противниците да контраатакуват.

Сега, мислейки за играта на "гражданите“, бих използвал думата "задушаване“, защото техните крайни защитници веднага започват преса, когато загубят топката. Жоао Кансело се премести в центъра, Александър Зинченко се премести в центъра, плюс това Фернандиньо винаги е там. Така се оформя блок от петима души: двама отзад, трима отпред.

Те действат толкова агресивно, толкова последователно и компактно с и без топката, че е невероятно да се гледа. За Манчестър Сити всичко мина идеално с  мача срещу Арсенал, практически без затруднения. В мен възникна асоциация с Флойд Мейуедър, сякаш Сити бе спечелил предишните три рунда и излезе напред, а след това просто отбиваше ударите  в останалите девет рунда. Да можеш да играеш този вид футбол е специално качество.

Спомням си, че когато играхме на гости във Висшата лига, често печелехме с 1: 0, а това постигнахме благодарение на пресата  през последните 10 минути. Но сега Сити е в състояние да победи без атака в последните минути. Това е наистина специално качество. А смелата отбранителна игра като цяло е фантастична", заяви Невил.

Играчите на Хосеп Гуардиола събраха 59 точки в 25 мача и уверено водят в класирането на английската Висша лига 2020/2021, откъсвайки се от най-близките си преследвачи (Манчестър Юнайтед и Лестър Сити) с 10 точки.

  Сподели
129