Eurosport: Станахме свидетели на невероятна воля за победа


Н. Гавазов

Eurosport: Станахме свидетели на невероятна воля за победа

Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов получи поредното голямо признание от английските медии за двата си гола срещу Блекпул, благодарение на които "червените дяволи" успяха да постигнат невероятен обрат на "Блумфийлд Роуд" в отложен мач от 16 кръг на Висшата лига на Англия, с което увеличиха преднината си пред втория Арсенал на пет точки.

Авторитетният сайт за футболни новини Goal.com определи Берба за играч на мача и му постави оценка 7.5 за представянето. Същата оценка получава и Ернандес, който бе автор на втория гол за Юнайтед. Гигс и Флетчър получиха оценки 7.0, а за издънка на мача бе определен Рууни.

Sky Sports оценява представянето на българина с 8, като същата оценка получиха още Хавиер Ернандес, Райън Гигс и Рафаел Да Силва, които също направиха брилянтен мач. За играч на мача обаче бе определен именно Бербатов, който според специалистите е показал страхотно хладнокръвие пред третия гол за отбора си.

Eurosport оценява българина с 9.2, втори е Гигс с 9.1, а трети Ернандес с 8.9.

„Юнайтед е единственият отбор в Европа, който може да изиграе подобен мач. Станахме свидетели на невероятно напрежение и на невероятна воля за победа", пише изданието.

 

  Сподели
95