Бербатов: Победи нашият отборен дух


Н. Гавазов

Бербатов: Победи нашият отборен дух

Дубълът на Димитър Бербатов в мача на Юнайтед с Блекпул помогна на „червените дяволи" не само да увеличат разликата от втория в класирането, но и да продължат да бъдат единствения отбор без загуба. Това помогна на Бербо да запише на сметката си вече 20 попадения и да бъде едноличен лидер сред голмайсторите във Висшата лига на Англия. В интервю за ESPN, българинът смята, че през първото полувреме Юнайтед е имал късмет, че е допуснал само два гола в своята врата, но през второто полувреме той и съотборниците му са показали отборен дух и напълно заслужено са достигнали до победата.

„Ние сме отбор, който смята, че независимо от това колко лошо се развива за нас играта и губим с 0:1 или 0:2, ние винаги сме уверени в това, че ако вкараме един гол сме способни да вкараме още. Именно така се получи и сега", заяви Бербо за ESPN.

„Целият отбор се сражавахме, особено през второто полувреме. Първите 45 минути не се развиха добре за нас, а и Блекпул показа много добра игра, но през второто полувреме показахме отборния си дух и победихме", продължава българина.

„Ние дойдохме в лагера на противника и терена не беше най-добрия, който сме виждали - беше трудно да укротяваме топката и всичко ставаше много бавно за нас. Блекпул игра много добре, вкара два гола, можеше да вкара и още голове и ние извадихме късмет през първото полувреме, че резултатът беше само 0:2. На поилувремето в съблекалнята всички си казахме: „Ние можем да обърнем мача, можем да направим това". И го направихме", не скрива своето вълнение българина.

„Смените, които направи Сър Алекс измениха играта ни. Опитът на Гигс, неговите подавания и неговият ум внесоха своята лепта в играта ни. Чичарито постоянно се намираше пред вратата и единственото, което е в главата му - да вкара гол. Той отново се доказа днес. Аз също вкарах хубав гол, на практика два, като при втория трябваше да остана много спокоен, но в тази игра победи нашият отборен дух. Сега сме в добра позиция, но това не означава нищо, ако не победим в следващия мач", завършва Димитър.

 

  Сподели
93