Артета: Ранният гол ни постави в трудна ситуация


Н. Гавазов

Артета: Ранният гол ни постави в трудна ситуация

Мениджърът на Арсенал Микел Артета коментира поражението на "артилеристите" с 1:0 от Манчестър Сити в мач от 25-я кръг на Висшата лига на Англия.

"Когато допуснахме гол, това ни постави в трудна позиция. Беше ни трудно. Със системата и играчите, които Сити има, за тях е много удобно да играят за резултата. Реагирахме добре, играхме страхотно, създадохме шансове, но нямаше достатъчно качествени действия за гол.

В началото на мача нещо се обърка. В първите 10-15 минути не можахме да играем правилно. След това играхме и придобихме увереност, работихме чудесно с топката. Открихме свободни зони, но ни липсваше качествен пас в последната трета от терена. Опитахме се да използваме някои от техните слабости, върху които, както си мислехме, бихме могли да окажем натиск. Но те нямат толкова много слабости.

В четвъртък ще имаме много важен мач, защото искаме да продължим участието си в Лига Европа. Трябва да си починем и да натрупаме сили. Няма да имаме много време да тренираме - скоро ще летим до Гърция", заяви Артета.

  Сподели
125