Гуардиола: Искаме да направим голяма крачка към крайната победа


Н. Гавазов

Гуардиола: Искаме да направим голяма крачка към крайната победа

Мениджърът  на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира победата с 1:0 над Арсенал в мач от 25-ия кръг на Висшата лига на Англия.

"Както очаквахме, днес ни бе много трудно. Страдахме много. Не е лесно да се играе срещу Арсенал на Микел Артета. Заслугата за тази победа лежи върху плещите на моите играчи. Микел Артета знае всичко за футбола. Той е страхотен мениджър. Не казвам това, защото ми е приятел. Той е много умен. Много научавам, гледайки отбора му. Днес научих нещо, което мога да използвам в бъдеще.

Хората гледат нашата печеливша серия и мислят, че е толкова просто. Не очаквах това. Повече от благодарен съм на играчите си за това, което са.

По време на почивката коригирахме нашата преса и поради това спечелихме много топки. През първото полувреме не успяхме. Втората половина на срещата бе по-добра за нас. Не създадохме много опасни моменти, но бе достатъчно, за да спечелим мача.

Фернандиньо командваше абсолютно всичко в средата на терена. Имаме нужда от всички наши футболисти. Сега, когато имаме мач на всеки три дни, често се налага да правя промени в състава. Невъзможно е да се издържи на  този ритъм.

Сега имаме четири поредни домакински мача в английската Висша лига. Ние знаем какво искаме - искаме да направим голяма крачка към окончателната победа", заяви Гуардиола.

132