Уест Хем взе дербито с Тотнъм и влезе в топ 4 (видео)


И. Ангелов

Уест Хем взе дербито с Тотнъм и влезе в топ 4 (видео)

Уест Хем Юнайтед посрещна Тотнъм в срещата от поредния двадесет и пети кръг на английската Висша лига. Днес на "Олимпик Стейдиъм" в Лондон домакините спечелиха с 2:1 и по този начин с 45 точки застават на четвърто място и на 1 точка от Лестър и Манчестър Юнайтед, които са на втора и трета позиция. Тотнъм остава 9-ти с 36 точки.

След само 5 минути игра днес от дясното крило Боуен центрира за волето на Антонио, той стреля по Лорис, вратарят спаси, но с добавка нападателят довърши работата си за 1:0. До полувремето отне 43 минути за Тотнъм да стигне до точен удар, но атаките на гостите изглеждаха достатъчно опасни в тази част.

На почивката Жозе Моуриньо замени Ламела и Танганга с Бейл и Дохърти. Това доведе до мигновен резултат, но отново във вратата на Тотнъм, след като в 47-ата минута Лингард и Форналс размениха пасове и нападателят от Манчестър Юнайтед матира Лорис за 2:0. Попадението първо бе отменено поради засада, но ВАР върна гола.

В 64-ата минута Бейл от корнер намери главата на Лукас Моура на близката греда за 2:1. Последва добра ситуация за Кейн в 73-ата минута, а в 79-ата страхотен удар на Бейл срещна горната греда на Фабиански, но можеше да се превърне в гола на сезона. Така до края домакините задържаха победата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
368