Родри: Имахме отборно събрание, след което Сити потръгна


И. Ангелов

Родри: Имахме отборно събрание, след което Сити потръгна

Полузащитникът на Манчестър Сити - Родри, разкри как Пеп Гуардиола е преобразил играта на състава след слабото начало на сезона. В началото на кампанията редица отбори се изредиха на върха във Висшата лига, но след декември Сити започна изключителен поход от победи, вече 17 във всички турнири, който доведе до аванс с 10 точки на върха.

"В първия период на сезона ние не играехме добре индивидуално и колективно, но това се промени когато имахме събрание и говорихме за това как да работим заедно. Имахме среща и говорихме един с друг. Анализирахме какво се случваше и как тимът да се справи по-добре.

"Всички се съгласихме, че всеки играч може да направи малко повече за тима. Аз чувствам, че това е причината да се справяме толкова добре сега, защото в момента имаме много играчи, които играят на невероятно ниво. 

"Ние не мислим много за успеха във всички турнири. Знаем, че сме във финала на Купата на лигата, напред сме във Висшата лига, и все още сме в два други турнира - Шампионска лига и ФА Къп. Разбира се, можем да постигнем триумф навсякъде, но идеята е просто да играем следващия мач за победа и да не мислим много за това.

"Ако можем да поддържаме това ниво и ритъм, можем да успеем. Показвали сме го в последните години, и макар да не сме концентрирани над това, имаме мечтата да завършим сезона по невероятен начин."

  Сподели
522