Платини нападна клубовете от Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Платини нападна клубовете от Висшата лига на Англия

Мишел Платини отново нападна клубовете от Висшата лига на Англия, заявявайки, че те нямат друг избор, освен да спрат с разточителството на финансови средства и допълни, че това трябва да стане доброволно, в противен случай са заплашени със санкции, включително и с отстраняване от европейските турнири. Босът на УЕФА бе гост на семинар, организиран от Италианската футболна федерация.

В своето изказване, французинът запозна присъстващите с новите правила за „финансов фейърплей" и обеща, че компромиси няма да се правят по отношение на нито един отбор.

„Футболът се е превърнал в живот извън общоприетите правила и ние ставаме свидетели как се изразходват огромни финансови ресурси. Знаете нашата позиция и тя е основана на финансово честната игра. Това означава само едно - да не харчим повече от това, което можем да си позволим. В това отношение аз виждам как се справят в Италия и колко по-безболезнено ще настъпи промяната, отколкото например във Висшата лига на Англия. Но ние си обещахме и ще бъдем последователни в намеренията си - няма да правим компромиси с нито един клуб, независимо кой е той", заяви Платини.

 

  Сподели
98