Анчелоти: Аз виждам, че можем да постигнем требъл


Н. Гавазов

Анчелоти: Аз виждам, че можем да постигнем требъл

В навечерието на днешния мач от 24 кръг на Висшата лига на Англия срещу Болтън, мениджърът на Челси Карло Анчелоти призова всички играчи на своя отбор, независимо от трудната задача да направят всичко възможно, за да се сдобият с успехи във всички турнири, в които лондонския клуб участва. Тази вечер, от 22:00 часа българско време на „Рийбок Стеийдиъм" Челси ще излезе, изоставайки от лидера Юнайтед на десет точки, но италианският специалист е убеден, че ако отборът му в оставащото до кря на сезона време успее да се върне на победния път, то може не само да защити титлата си, а и да постигне успех в Шампионската лига и Купата на Англия.

„Ако през октомври ме бяха попитали, когато играехме много добре, аз бих казал, че съм доволен от нашия прогрес. Сега разбира се, аз съм разочарован, защото загубихме тези позиции, които имахме преди старта на сезона. Последният път, когато аз бях доволен както от резултатите, така и от играта на отбора, беше през октомври, в срещата против Арсенал. Това се случи преди три месеца и пловина и това е много, много време. Все пак, аз мисля, че можем да постигнем прогрес и да се върнем на равнището от миналата година. Все още имаме време за това, не е много, но все още имаме", заяви Анчелоти за Sky Sports.

"Имаме вероятно да изиграем още около 28 мача до кря на сезона и аз виждам, че може да вземем требъл. Ще направим всичко възможно да го постигнем. Шампионското преследване в сегашния му вид за нас е много добро, то е хубаво за всички отбори, които вървят след лидера. Колкото е по-голяма конкуренцията, толкова са по-големи възможностите, защото отборът на върха може да губи точки. Освен това, ние ще играем два пъти с Юнайтед, у дома със Сити, Тотнъм и Ливърпул. Тези пет мача са ключови в нашата борба за титлата, това са мачове, в които задължително трябва да победим", завършва Анчелоти.

 

  Сподели
102