Жозе: Тотнъм не може да харчи както останалите отбори


И. Ангелов

Жозе: Тотнъм не може да харчи както останалите отбори

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо призна, че неговият отбор се намира на по-ниско ниво по отношение на това колко може да си позволи да харчи на пазара. Днес португалецът се готви за среща именно с Манчестър Сити от кръга, с който сравни бюджетите. В момента Тотнъм е на 8-мо място, на 4 точки от местата за Шампионска лига.

"Пеп и Юрген са, разбира се, двама от най-добрите треньори в света и Висшата лига. Те са в два отбора, които искат да спечелят всичко, и за да спечелиш всичко, трябва да имаш топ играчи на всяка позиция. Отборът е пъзел, и те това правят. Ако Пеп сметна в някакъв момент, че трябва да похарчи пари за защитник, той харчи. И Юрген направи същото с Ван Дайк, и след това когато се чувстваха несигурни само с Ван Дайк, те взеха и Алисон.

"Знаете, аз мисля, че големите клубове имат невероятни финансови възможности, и правят това. Късмет за тях, и това е добре за тях. Когато аз дойдох в този клуб, клубът бе много честен и отворен с мен. Аз няма да опитвам да сравнявам позицията си с тази на другите отбори защото клубът бе честен с мен.

"Аз знаех, че тук реалността е различна. Голям клуб, няма съмнение, нито за секунда, но с различен профил по отношение на кандидатстването за спечелване на турнир А или Б. Това е клуб, който не може да реши проблем с написване на чек.

"Клубът направи усилие да се подобри през лятото и аз няма да се оплаквам от нищо, аз просто опитвам да свърша по най-добър начин работата си и това е."

През лятото Тотнъм подписа с Пиер-Емил Хьойберг, Мат Дохърти, Серхио Регилон и Джо Родон за около 64 милиона лири. Освен това тимът си върна Гарет Бейл под наем от Реал Мадрид, но той не успява да се наложи до момента.

  Сподели
96