Пеп: Промених Сити, защото бяхме тръгнали на зле


И. Ангелов

Пеп: Промених Сити, защото бяхме тръгнали на зле

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че е унищожил стария начин на игра на отбора и е изградил съвсем нов, който е довел до рекордните 15 победи във всички турнири, непостигани преди от никой английски отбор в историята. През декември Сити изоставаше от върха и днешния съперник Тотнъм с 5 точки след равенство тогава с Уест Бром, който се намира до дъното. Гуардиола обяви, че не е бил доволен от само 5-те победи в първите 12 кръга, което е довело до среща между него и асистент-мениджърите Хуанма Лило, Мануел Естиарте, Родолфо Борел и спортния директор Чики Бегиристайн.

"Ние можехме да победим срещу Уест Бром с две невероятни положения в края, но след този мач аз почувствах, че това не е отбор, в който се разпознавам. Аз не харесвах какво гледам и не ми хареса какво видях в мача. Говорихме с Хуанма, Родо, Мануел и Чики и казахме 'Добре, трябва да се върнем към основния си принцип', и трябваше да построим отбора наново от там.

"Говорихме какво сме като отбор и как постигнахме успехи в миналото. Трябваше да се върнем към нашата си игра, да движим топката по-бързо, да правим повече подавания, да стоим на позиция, да бягаме по-малко с топката, всичко това заедно. Ние нямаме този специфичен играч, който да печели срещите, трябва да го правим заедно.

"Но над всичко беше отдадеността на играчите. Те си говореха, те мислеха 'Добре, трябва да направим повече'. И те го направиха. След това не поставяхме много напрежение върху себе си. Просто казвахме, че трябва да спечелим следващия мач. Не мислехме за позицията си във Висшата лига или където и да е. В момента не бяхме достатъчно добри за да се борим. Искахме да спечелим следващата среща с нашите принципи и да видим какво ще стане.

"Всички започнаха да губят точки, а ние не. Ние искаме да продължим с тези принципи възможно най-дълго. Загубата идва. Ще дойде. Това е невероятно защото никога преди не е правено откакто е започнал английския футбол. Ние се върнахме към това, което казах в първия си ден тук. Трябва да направим това, това и това. Резултатите и качествата на играчите направиха останалото."

Сити навлиза в днешната среща с 5 точки пред най-близкия преследвач и мач по-малко от всички отбори от топ 6. Тимът все още участва в Шампионска лига и двете локални купи. От равенството с Уест Бром, Сити спечели 15 мача поред, което е рекорд за английския футбол.

  Сподели
133