Евертън отстрани Тотнъм в зрелищно голово шоу (видео)


И. Ангелов

Евертън отстрани Тотнъм в зрелищно голово шоу (видео)

Евертън прие Тотнъм в срещата от осминафиналите на ФА Къп. Днес на "Гудисън Парк" видяхме обрати и 9 гола, като домакините спечелиха с 5:4 този изключителен двубой и продължават към фазата на последните 8 отбора. 

Още в 3-ата минута днес Тотнъм поведе при корнер, след който Сон центрира на главата на Давинсон Санчез за 1:0. В 19-ата минута при удар от трудна позиция на Калвърт-Люин стреля и Лорис изби в гредата и корнера. Последваха положения пред двете врати, а в 36-ата минута Сигурдсон намери нападателя в наказателното поле и с мощен удар той стреля в Лорис, и топката премина през ръцете му за 1:1.

2 минути след това пълен обрат осъществи Ришарлисон, който получи топка от Калвърт-Люин на дъгата и стреля ниско през краката на Алдервайрелд и далеч от Лорис за 2:1. В 42-ата минута Хьойберг повали Калвърт-Люин в полето и това бе дузпа, която Сигурдсон вкара за 3:1.

Точно преди почивката в 3-ата минута от продълженията на първата част Ерик Ламела успя да върне гол за 3:2 когато стреля от ляво под ъгъл над Олсен.

След почивката Кейн се появи в игра за гостите на мястото на Бергвайн, а Коулман замени Калвърт-Люин при "карамелите". В 57-ата минута Санчез изравни за 3:3 с втори гол на защитника за Тотнъм, като тук отново след корнер и отразен удар на Олсен бранителят се оказа на точното място.

В 68-ата минута Ришарлисон отново прати домакините напред от труден ъгъл с красиво изпълнение в далечната греда и гола за 4:3. 

В 83-ата минута "шпорите" изравниха отново когато Сон от ляво центрира на задна греда и Кейн с плонж отправи срещата в продължения при 4:4. Тук Евертън отново поведе в 98-ата минута, малко след като Кейн можеше да вкара за своите 3 минути по-рано. Сигурдсон с третата си асистенция в срещата изпрати топката над защитата в лявата зона, като перфектно включил се Бернард мощно стреля през Лорис за 5:4.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
516