Челси се справи в Шефилд (видео)


И. Ангелов

Челси се справи в Шефилд (видео)

Шефилд Юнайтед прие Челси в срещата от поредния двадесет и трети кръг на английската Висша лига. Днес на "Брамал Лейн" гостите спечелиха с 2:1, като първият допуснат от Тухел гол в ерата му в Челси бе автогол на Рудигер. Маунт и Жоржиньо пък пратика "сините" на петата позиция в таблицата с 39 точки, само 1 зад Ливърпул и топ 4.

В 12-ата минута днес бе отсъдена дузпа за Шефилд, но ВАР я отмени поради засада на Башам, който я спечели срещу Чилуел. В 43-ата минута Челси поведе с 1:0 когато Вернер от ляво игра добре и намери Маунт на дузпата за удар без подготовка.

След почивката в 54-ата минута Шефилд изравни, но това стана поради липса на добра комуникация между Антонио Рудигер и Менди на вратата, като защитникът бутна топката през вратаря в опит да му върне - 1:1.

В 58-ата минута Вернер спечели и дузпа когато излезе сам срещу вратаря и бутна топката покрай него и опита да го заобиколи, като падна при съприкосновението. Реферът Кевин Френд прегледа монитора на терена за да вземе решение, и Жоржиньо реализира от бялата точка за 2:1.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
232