Ливърпул нямаше отговор за Ман Сити на Анфийлд (видео)


И. Ангелов

Ливърпул нямаше отговор за Ман Сити на Анфийлд (видео)

Ливърпул прие Манчестър Сити в срещата от поредния двадесет и трети кръг на английската Висша лига. Днес на "Анфийлд" гостите се разправиха с шампиона с 4:1, като дори имаха лукса да пропуснат дузпа в мача. С победата Сити повежда класирането с 50 точки, мач по-малко и 5 точки повече от Манчестър Юнайтед, а Ливърпул остава 4-ти на 10 точки от върха и мач повече от "гражданите".

До почивката двата тима не предложиха особено зрелище, като забележителното събитие тук бе дузпата в 37-ата минута, която Стърлинг спечели когато финтира Фабиньо. От бялата точка Гюндоган стреля високо над вратата.

След почивката в 49-ата минута Гюндоган се реабилитира когато Стърлинг отново действа добре по фланга, намери Фоден за удар по Алисон, който отрази в Гюндоган и това бе 1:0. 

В 62-ата минута при балонна топка към полето на Сити, Рубен Диаш опита да избие, но го направи в Салах, който го задмина и бе хванат за ръката, след което падна като покосен и това бе дузпа за домакините, която египтянинът вкара за 1:1. Малко след това Юрген Клоп замени Тиаго и Къртис Джоунс с Милнър и Шакири, като Сити овладя тотално топката.

В 73-ата минута Гюндоган стигна до втори гол след грешка на Алисон, която позволи на Фоден да го намери за нов гол и 2:1. В 76-ата минута Алисон опита да избие от полето си, направи го слабо като подаде на Бернардо Силва, а португалецът напредна и намери Стърлинг на празна врата за 3:1.

В 83-ата минута точка на спора сложи по феноменален начин Фил Фодън, който навлезе от дясно през защитата и от труден ъгъл с много силен удар вкара красив гол над ръцете на Алисон за крайното 4:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
603