Анчелоти: Много съм горд с играчите си


И. Ангелов

Анчелоти: Много съм горд с играчите си

Евертън на два пъти изостана от Манчестър Юнайтед снощи, но се пребори за драматично 3:3 в последната секунда на двубоя, благодарение на Доминик Калвърт-Люин, който вкара в края и асистира за първото попадение на тима му. Мениджърът Карло Анчелоти коментира срещата пред Sky Sports след мача:

"Аз мисля, че започнахме мача добре, малко бяхме срамежливи в първото полувреме. Имахме възможности на контраатака, но не бяхме клинични в подаванията напред. Не заслужавахме да изоставаме с 2 гола на почивката. Във второто полувреме вкарахме 2 гола и това не беше очаквано.

"След това контролирахме мача. Честно казано, не заслужавахме да загубим. Резултатът е справедлив защото имахме дух и положихме усилия във второто полувреме, което беше много, много добро".

Запитан как след 2 загуби от Юнайтед Анчелоти е предпочел нещо различно в средата на терена при 4-4-2 с диамант, Анчелоти каза:

"Да, чувствам, че това помогна. Разбира се Манчестър Юнайтед е наистина силен в средата. Идеята беше да вкараме още един човек там, да играем с диамант и още един човек в свободна роля. Понякога Хамес се местеше в едната страна и губехме предимство, но имахме шансове в началото.

"Мога да кажа, че съм наистина горд от отбора си. Духът е много добър. Имаме добра инерция. Трябва да поддържаме този дух. Мислим, че можем да спечелим срещите си само с качество, но грешим. Показахме при 3:2, че не искаме да губим".

Запитан какво е казал на почивката на играчите си:

"Първото полувреме започнахме добре и контролирахме. Вместо да подаваме напред подавахме назад. Играйте с повече кураж, казах на играчите. Това направиха във второто полувреме. 

"Това беше като победа, но донесе само точка. Ние срещнахме един от най-добрите отбори във Висшата лига. Ние не сме на едно ниво, но можем да се борим и да сме конкурентни с качествата си. Горд съм с отбора си."

  Сподели
130