Хазенхютъл: Имам план за специалния Минамино


И. Ангелов

Хазенхютъл: Имам план за специалния Минамино

Наставникът на Саутхемптън Ралф Хазенхутъл обяви, че взетият под наем от Ливърпул Такуми Минамино ще получи минутите, които му липсваха при Юрген Клоп след идването си през януари. Атакуващият полузащитник пристигна на "Анфийлд" в началото на 2020 година, но въпреки медала си от шампионския сезон, до момента той не успя да се наложи в тима.

"Аз говорих с Юрген. Той каза, че няма възможност да даде на Минамино достатъчно минути. Аз съм сигурен, че когато той игра, това бяха добри мачове и той вкара и няколко гола. Той е много специален играч за мен - не заради физическата си сила, но заради начинът, по който играе.

"Той е много бърз в ума си, прави добри решения бързо, познава нашия стил с преса и се надявам да бяга доста. Той знае, че при нас трябва много да се движи, но това няма да е проблем за него. Въпреки че не игра достатъчно преди и ще му трябва време, ние имахме този опит с Тио, и той ни помогна веднага. Надяваме се на същото."

Саутхемптън ще може да разчита и на Ян Беднарек в следващия си мач, след като от ФА отмениха наказанието му след червения картон в загубата с 9:0 от Манчестър Юнайтед. Наказан остава Алекс Янкевиц.

  Сподели
138