Лескот: Диаш дойде с манталитет на победител, като Ван Дайк


И. Ангелов

Лескот: Диаш дойде с манталитет на победител, като Ван Дайк

Бившият защитник на Манчестър Сити Джолиън Лескът обяви, че Рубен Диаш е довел със себе си манталитет, подобен на този, който доведе Върджил ван Дайк в Ливърпул, след като португалецът заформи прекрасно сътрудничество с Джон Стоунс в защитата на Пеп Гуардиола. В 11-те срещи, които изиграха заедно вратарят Едерсон, Стоунс и Диаш, те не допуснаха гол този сезон. В 27 мача от пристигането си от Бенфика, Диаш спечели 20, при 16 сухи мрежи и само 9 допуснати гола.

"Диаш определено е фигурата, която търсехме - той е печелил трофеи. Той знае какво означава, познава стандартите, има манталитет на победител. Правил го е преди. Идва с този опит. 

Сити има 17 допуснати гола по-малко, 4 сухи мрежи повече и 3 победи повече от Ливърпул на тази фаза след идването на Ван Дайк в клуба през 2018 г.:

"Статистиката е значително по-добра за Диаш в сравнение с Ван Дайк. Аз не искам да отнемам нещо от приноса му, но той пристигна в успешен отбор, а Ливърпул не беше такъв. Ливърпул се надяваше да стане претендент. Разликата до върха беше трудна за преодоляване, но Диаш заслужава много похвали. Трудно е да кажеш кой е по-голям от другия.

"Ако не бяхме подписали с Диаш и бяхме спечелили лигата въпреки това този сезон, нямаше да е изненада. Най-голямото нещо за мен е неговото постоянство. Той е солиден във всеки аспект - глава, влизания, но винаги е на линия и това е най-ценно. 

"Той изигра 50 мача в Бенфика през последните 2 сезона, и вече има 27 за Сити. Това е много за човек, който винаги е във форма и на линия. Той идва в нова държава и по време на изолация, и на тази възраст това е впечатляващо. Той е само на 23 и е изненадващо, че играе като възмъжал. Той идва от голям клуб. Бенфика не е средняк, там изискванията са много високи, както в Сити. Така че той дойде с манталитета на победител. Не трябва да приемаме това за даденост."

  Сподели
99