Гуардиола: Мислех, че Клоп не е такъв


Н. Гавазов

Гуардиола: Мислех, че Клоп не е такъв

Кормчията на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола саркастично укори колегата си Юрген Клоп, който заяви, че "гражданите" имат предимство пред Ливърпул благодарение на избухването на коронавирус в неговия клуб.

Напомняме, че Сити получи почивка през най-натоварения период от сезона. "Гражданите“ дори бяха принудени да затворят тренировъчната си база поради факта, че няколко играчи и служители на клуба бяха заразени с COVID-19 в навечерието на Коледа.

"Ние нямахме почивка. Но Сити имаше двуседмична почивка поради COVID. Много отбори изпитват трудности през този сезон", каза Клоп, чийто отбор ще играе срещу "гражданите" в неделя.

Говорейки пред пресата в петък, Гуардиола не можа да пренебрегне тази забележка.

"Той греши, всъщност имахме два или три месеца почивка. Не, четири. Четири месеца почивка, така че в момента сме в най-добрата си форма.

Юрген трябва да погледне още веднъж в календара. Имахме огнище на COVID, не играхме една седмица и отидохме на "Стамфорд Бридж"  с 14 играчи. Въпреки че може да греша и на практика да  почивахме две, три или четири седмици.

Утре, когато видя Юрген, ще го попитам отново: "И така, колко седмици или дни си почивахме?".

Изненадан съм. Мисля, че той не е такъв треньор, като някои, които постоянно  правят това.

Не очаквах подобен коментар. Може би има недоразумение от негова страна. Ако погледне отново календара, ще види, че почивката не е била две седмици, а два месеца.

Да, добре! Знае, че не е истина. Никой във Висшата лига не получава две седмици почивка! Всички знаят това.

Този вид ситуация не възниква нарочно, така че не го очаквах от негова страна. Мислех, че той не е такъв, но ако наистина го е направил, тогава добре. Това е негово право. Може би греша", заяви Гуардиола.

Срещата от 23-я кръг на Висшата лига на Англия между Ливърпул – Манчестър Сити ще се проведе в неделя, 7 февруари, от 18:30 часа българко време.

  Сподели
424