Моуриньо: Челси победи чрез дузпа, каквато нямаше


Н. Гавазов

Моуриньо: Челси победи чрез дузпа, каквато нямаше

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо коментира срещата в Челси от 22-я кръг на Висшата лига на Англия.

"Колко шанса успя да създаде Челси за цялата среща? Да, не контролирахме топката. Да, не създадохме нищо през първото полувреме, но в момента с дузпата бе нормална битка. В резултат на това се оказва, че Челси спечели само благодарение на дузпата, която на практика нямаше. Такава дузпа е трудно да се приеме и да бъде победен поради това е малко болезнено.

През второто полувреме играта ни се промени. Лукас Моура и Ерик Ламела помогнаха да се промени динамиката. Имам чувството, че се държахме заедно до края. Единственото, което липсваше, бе завършването в последния етап на играта.

Винисиус е играч с невероятен дух, но разбирането му как да пресира противника е нещо, върху което все още трябва да работи. След почивката на играчите на Челси стана много по-трудно, тъй като ги притискахме по-високо и по-добре, затова мисля, че през второто полувреме заслужихме малко повече.

Считам Андре Маринър  за един от най-добрите съдии във Висшата лига. Притеснявам се за него и му се възхищавам. Това ми дава добра възможност да му кажа директно, че не ми хареса работата му в този мач.

Бейл дава всичко от себе си. Той се старае. Всеки дава всичко от себе си", заяви Моуриньо.

  Сподели
197