Сър Алекс: Разчитам срещу Бирмингам да продължим с отличното си представяне


Н. Гавазов

Сър Алекс: Разчитам срещу Бирмингам да продължим с отличното си представяне

На пресконференция, посветена на предстоящия мач от 24 кръг на Висшата лига на Англия с Бирмингам, Сър Алекс заяви, че ще направи само една смяна в основния състав от мача с Тотнъм и това ще бъде Рафаел, който получи червен картон срещу „шпорите". Босът обаче призна, че този проблем не е сериозен и той има няколко кандидати за тази позиция.

„Въобще, аз мога да пусна в игра Фабио и никой няма да разбере нищо. Тези две момчета толкова много си приличат, че и майка им не може да ги различи. Най-вероятно и ДНК-та им съвпадат. Не е добро решение обаче да изгониш играч. В повечето мачове загубата на футболист може да окаже сериозно влияние на играта, особено 20 минути преди края", заяви Сър Алекс.

„Ще помисля над замяната на Рафи. Фабио може да замени брат си, Джон О'Шеа и Уес Браун също са в този списък. Те се възстановиха вече и играха за резерва така, че за мача са напълно готови. Аз няма наистина проблеми със състава", продължава шотландският специалист.

„Скоулс също получи игрова практика с резервния отбор и бе на скамейката с Тотнъм. Готвех се да го пусна на терена, но тогава изгониха Рафаел и всичко се промени", продължава Сър Алекс.

„Мачовете ни с Бирмингам в последно време не изобилстват с голове. Надявам се да променим тази тенденция. През този сезон показваме отлична домакинска форма и аз разчитам да го потвърдим отново", добави мениджърът на Юнайтед.

Босът също така разказа за възстановяване на Антонио Валенсия и назова примерен срок за връщането му в игра.

„Нещата с Антонио вървят много добре. Сега той пристъпи към по-раздвижена програма и всеки ден се занимава с физиотерапия - това е наистина голяма крачка напред. Повече няма нужда от доктори и сега се намира изцяло под мой контрол. Според мен, това е отлична новина! Мисля, че в края на февруари ще се присъедини към отбора и това ще бъде сериозна подкрепа за нас", каза Сър Алекс.

Шотландският специалист опроверга и слуховете за напускането на Уесли Браун и отдаването му под аренда - спекулации, които се появиха в The Sun, а след това и в останалите таблоиди.

"За никаква аренда тук не може да става въпрос. Разбира се, Уес получи малко игрово време през първата половина на сезона, но и двамата ми централни защитници бяха просто великолепни, а десния фланг бе укрепен от Рафаел, който провежда отличен сезон. Просто на Уес не провървя. Той е отличен защитник и аз на никого няма да го давам", обясни Сър Алекс.

Босът също така огорчи своя бивш играч и настоящ треньор на Съндърланд Стив Брус, който се опита да подпише постоянен договор с Дани Уелбек.

"Стив може безкрайно дълго да ме моли за него. Разбира се, лошо е, че Дани ще пропусне шест седмици заради травма, защото набра страхотна форма. Той играе великолепно, а е само на 20 години! Признавам си, че той ще стане водещ играч и ще продължи да бъде част от нас", завършва Сър Алекс.

 

  Сподели
117