И Брайтън надигра Ливърпул на Анфийлд (видео)


И. Ангелов

И Брайтън надигра Ливърпул на Анфийлд (видео)

Ливърпул прие Брайтън в срещата от поредния двадесет и втори кръг на английската Висша лига. Днес на "Анфийлд" гостите спечелиха с минималното 1:0, а до 80-ата минута домакините дори не бяха отправили точен удар по вратата на гостите, и завършиха с един единствен. Загубата остава мърсисайдци на четвърто място с 40 точки, на 7 от върха, където Ман Сити има и мач по-малко.

До почивката днес двата тима не предложиха нищо в нападение, като Ливърпул имаше 2 неточни удара, най-малко за 45 минути за тима през този сезон. 

В 56-ата минута резултатът днес бе открит когато Бърн с подаване над отбраната намери дълбоко Тросар, той върна към дузпата, а там Филипс и Алзате не успяха точно да се разберат, но все пак последният бутна топката към мрежата на Алисон за 1:0.

Последва натиск на домакините, но Брайтън изглеждаше по-близо до гола, използвайки контраатаки. Така Ливърпул не успя да стигне до гол в трети пореден мач у дома.

Ливърпул за последно не успя да вкара в три поредни домакинства през октомври 1984 година при Джо Фаган. Единственият шампион на Висшата лига, който е постигал този антирекорд е Манчестър Юнайтед през 2001-02 г.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
390