Евертън надви Лийдс (видео)


И. Ангелов

Евертън надви Лийдс (видео)

Лийдс Юнайтед прие Евертън в срещата от двадесет и втория кръг на английската Висша лига. Днес на "Еланд Роуд" гостите спечелиха с 2:1 след голове от Сигурдсон и Калвърт-Люин. Така с 20 изиграни срещи "карамелите" имат 36 точки и заемат пета позиция, като при спечелени срещи в аванс тимът може да се изравни с третия - Лестър.

В 9-ата минута днес гостите поведоха чрез Сигурдсон, който завърши подаване на Дин от фланга през Меслие за 1:0. В 20-ата минута Рафиня подаде добре от корнер на волето на Алиоски, но бранителят нацели горната греда на Олсен.

В 41-ата минута "карамелите" вкараха и втори гол когато Годфри отигра на близката греда корнера на Сигурдсон към Доминик Калвърт-Люин, който от близо с глава завърши за 2:0. 

След почивката Лийдс започна ударно с гол в 48-ата минута на Рафиня, намерен от Бамфорд за 2:1. В 61-ата минута вратарят Олсен се прояви изключително срещу Рафиня и Харисън. В 72-ата минута Далас намери Бамфорд за удар с глава над Олсен, който обаче срещна гредата. В края и Калвърт-Люин пропусна чиста ситуация срещу Меслие и резултатът остана 1:2 за гостите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
273