Пиенаар: Взех бързо решението да премина в Тотнъм


Н. Гавазов

Пиенаар: Взех бързо решението да премина в Тотнъм

Не се случва толкова често, когато един играч сменя даден отбор, той да откаже да премине в действащия шампион на страната и да направи своя избор в полза на отбор, който е финиширал четвърти. Но 28-годишният полузащитник на националния отбор на ЮАР Стивън Пиенаар, никога не се е съмнявал, когато е направил своя избор. Както е известно, той отхвърли предложението на Челси - отборът, който направи златен дубъл миналата година и начело на който е специалист побеждавал два пъти в Шампионската лига. Но Пиенаар смята, че от дългосрочна гледна точка, Тотнъм е по-правилният избор.

„Ние не сме толкова далече от първото място във Висшата лига на Англия, и аз мисля, че Тотнъм има добри шансове да завоюва трофея в края на сезона. Ако погледнем на това, как играе отборът, той се явява сериозен претендент за победител в купите, а резултатите в Шампионска лига накараха много специалисти да си променят мнението за клуба като цяло", заяви Пиенаар в своето първо интервю за новия си клуб.

Във много отношения, върху решението на южноафриканеца да избере „Уайт Харт Лейн" явно е повлияло и сегашното положение в Челси, където запалянковците започнаха открито да проявяват своето недоволство от отсъствието на нови попълнения и от упадъка на морала в тима.

„Аз се надявам, че мога да допринеса допълнително за енергията, креативността и разбира се, за упоритата работа на отбора. За мен винаги той е на първо място. Разбира се, като играч винаги ти се иска да бъдеш в добър тим и да приемеш пред себе си нови предизвикателства, и именно това аз се опитвам да правя всеки път", допълва новото попълнение на Тотнъм.

„В Тотнъм има един прекрасен мениджър, а също така там играе един от моите партньори в националния отбор. Голямо значение има стила, който се използва. Аз играх с Рафаел в Аякс и ние играхме атакуващ футбол. Именно в такъв отбор искам да играя, в отбор, който всеки път да доставя удоволствие на запалянковците си", каза нападателят.

„Аз играх вече няколко пъти срещу „шпорите" и знам, че този клуб има много привърженици в Южна Африка - там където аз съм роден. За това и решението ми да дойда тук бе много просто", завършва Пиенаар.

 

  Сподели
149