Джерард: Не трябваше да напускам Ливърпул


И. Ангелов

Джерард: Не трябваше да напускам Ливърпул

Легендата на Ливърпул Стивън Джерард обяви, че гледайки назад той е трябвало да подпише нов договор с клуба и да заиграе под ръководството на Юрген Клоп, вместо да премине да играе в първенството на САЩ. Джерард изигра над 700 мача с "червените" между 1998-ма и 2015 г., като спечели 9 трофея на Анфийлд, включително Шампионска лига, като вкара 186 гола и направи 143 асистенции.

В края на кариерата си той получи предложение за една година продължение, но реши да замине за САЩ и ЛА Галакси, от където се пенсионира. 

"Гледайки назад сега, ще ми се да бях подписал финалната година договор, който предложи Ливърпул защото щях да имам възможността поне за малко да играя при Юрген Клоп. Има малко съжаление в мен за това, и казвам малко, защото съм в Шотландия. Имах фантастично пътуване с Ливърпул и върховете ми дадоха такива спомени, които никога няма да забравя и ще ценя вечно, защото мисля за тях всеки ден.

"В същото време имах и моменти, от които исках да избягам, големи падения, но аз не искам да говоря само за възходите и паденията. Искам да погледна назад и да си спомням с умиление това защото изживях мечтата си, играх за местния ми отбор и постигнах неща, за които не съм и мечтал.

"Постоянно ме питат дали ще поема Ливърпул като треньор, но аз не искам да се намесвам в този разговор защото в момента това не ме касае. Аз имам мечти един ден да отида на север и да поема някой отбор, но не бързам, няма дата и час. 

"Те имат фантастичен мениджър от световна класа, те са на вълна от успехи и като фен това за мен е невероятно и аз съм горд с клуба и усилията през последните години. Харесва ми да виждам Ливърпул в момента. Аз трябва да се концентрирам над работата ми в момента, защото това е фантастична възможност и огромна работа."

  Сподели
109