Артета: Враждата с Ман Юнайтед отслабна


И. Ангелов

Артета: Враждата с Ман Юнайтед отслабна

Мениджърът на Арсенал Микел Артета призна, че настроенията на отбора му срещу Манчестър Юнайтед и интензитета на дербитата между двата тима в последните години са отслабнали, и за това има различни причини, като например ВАР, който донякъде поставя ограничения на играчите.

Все още се помнят събития като "Битката на Олд Трафорд от 2003 г.", и известната "Пица-гейт" на Сеск Фабрегас, от времената когато двата отбора доминираха над останалите във Висшата лига. Арсенал обаче последно спечели титлата през 2004 г., а Юнайтед - през 2013 г. и сега щафетата носят други отбори:

"Враждата се успокои, но не само в срещите между Арсенал и Юнайтед. Като цяло можете да видите, че когато се играят дербита в момента, не е същото. Играта се развива. Ние образоваме играчите по друг начин и със сигурност в момента те нямат право да правят някои от нещата, които преди можеха. 

"С ВАР, дори по-малко. В момента са много по-контролирани и надзиравани, за да не се измъкват с разни неща".

Манчестър Юнайтед води с 10 точки на Арсенал преди срещата днес, но Артета обяви, че очаква максимума от своите момчета:

"Трябва ти тази страст да защитиш позицията си и да покажеш колко искаш победата."

Арсенал спечели 5 от последните си 6 мача през 2021 г., докато Юнайтед загуби последната си среща срещу опашкаря Шефилд Юнайтед, с което предаде и първото място. Арсенал не загуби в последните 4 мача с Юнайтед, като последно спечели на "Олд Трафорд" с 1:0 през ноември след дузпа от Обамеянг.

  Сподели
446