Тухел: Ще върна усмивката на Вернер


И. Ангелов

Тухел: Ще върна усмивката на Вернер

Новият мениджър на Челси Томас Тухел обяви, че част от неговата работа е да върне усмивката на нападателя Тимо Вернер след уволнението на Франк Лампард. Нападението на Челси стана причина тимът да пропадне до 10-ата позиция във Висшата лига, и в момента Вернер няма гол от 11 мача в първенството на Англия.

"Защо не го използвах в сряда? Аз виждам лицето му и той е малко затворен и има товар на раменете си," сподели Тухел след равенството 0:0 с Уулвс.

"На него му пука много и това показва, че има фантастичен характер. Понякога това не ти помага когато си нападател. На нападателят понякога не трябва да му пука за нищо. Но той не е такъв човек. Той не е доволен от себе си и как вървят нещата напоследък.

"В момента е важно да му върнем вярата в него самия и да опитаме да намерим усмивката му, за да спре да се съмнява толкова. Това е моята работа. Трябва да му помогна с това и след това да намеря място, от където да използваме силните му страни.

"Ще има мачове за него. В сряда имахме 80% владение и чувството беше, че изиграхме 90% от мача в последните 30 метра, но нямахме движение там за да създадем нещо, и той може да ни помогне с това, сигурен съм. Той предпочита да има място и това е ясно, защото е супер бърз и обича да играе на линията, много, много, много, много напред, и малко в ляво. 

"Дали ще можем да разработим движения и поведение, което да използва неговото качество в тесни пространства? Това е моя работа и аз съм абсолютно убеден, че ще можем, защото този човек е отворен към това. Той е много приятелски настроен и няма търпение да се учи."

Челси закупи Вернер през лятото за 47.5 милиона лири като спечели битка с Байерн Мюнхен за подписа.

  Сподели
137