Клоп подкрепи промяната за засадата


Н. Гавазов

Клоп подкрепи промяната за засадата

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп подкрепи промяната в правилото за отсъждане на засада във Висшата лига след гола  на Манчестър Сити в мача срещу Астън Вила.

"Мисля, че Астън Вила е много щастлива от това. Първата мисъл, която ми мина през ума, бе: "Защо не измислихте това правило по-рано?" Преди няколко години имахме подобна ситуация, случи се в мача срещу Тотнъм, когато Ловрен удари  топката, а Кейн можеше да вкара.

Така че това не се случва за първи път. Дали умишленото докосване е правилната дефиниция? Този проблем се появи преди няколко години и накрая това правило бе променено. Всички футболни хора са съгласни с това, както тези, които вкарват, така и тези, които допускат голове. Щастлив съм, че това правило най-накрая беше променено“, заяви Клоп.

В шампионата на Англия интерпретацията на определението за засада бе променена след попадението на Манчестър Сити в мача срещу Астън Вила (2: 0). В епизода с първия гол на Сити Бернардо Силва с глава изпрати  топката към халфа Родри, който се намираше в засада. Топката бе засечена от защитника на Астън Вила Тайрън Мингс, след което Родри му отне топката и асистира на Бернардо.

Сега, ако във Висшата лига възникне ситуация, подобна на попадението на Манчестър Сити срещу Астън Вила, тя ще бъде определена като засада.

  Сподели
272