Арсенал се доближи до ШЛ след успех над Саутхемптън (видео)


Н. Гавазов

Арсенал се доближи до ШЛ след успех над Саутхемптън (видео)

Арсенал отмъсти на Саутхемптън за поражението си от ФА Къп, побеждавайки „светците” на собствения им стадион с 3:1 в мач от 20-я кръг на Висшата лига на Англия.

Алекс Маккарти и Иън Валери се завърнаха в състава на южняците, а 20-годишният Джак Уокинс се появи за първи път в кариерата си в началото на мач от Висшата лига.

Давид Луис, Томас Партей, Емил Смит-Роу, Букайо Сака и Александър Лаказет се завърнаха в старта при „ артилеристите”.

Гостите почти откриха резултата в първата минута. Гранит Джака, с отличен пас между двама защитници, изведе Лаказет един на един, но Маккарти се хвърли  и  намалявайки ъгъла, спаси с крак.

Само след две минути домакините отговориха със своя момент. Джеймс Уорд-Праус изпълни корнер, а Стюарт Армстронг нахлу в наказателното поле в центъра и стреля за  1: 0.

Арсенал обаче се възстанови много бързо. Джака остро подаде в наказателното поле, а Николас Пепе, след като получи топката от партньора си, блокира защитник с тялото си и изравни.   

След като размениха бързи голове, отборите заиграха по-спокойно и равностойно. „Артилеристите“ се опитваха да комбинират, а „светците“ се стремяха  бързо да завърши атаката с удар, повечето от които бяха неточни.

В  39-ата минута Арсенал проведе атака на скорост. Сака примами Маккарти към себе си, преодоля  вратаря и уцели празната врата - 1: 2.

През второто полувреме темпото започна постепенно да отслабва. Гостите вече не искаха да играят открит футбол, като се фокусираха върху запазването на печелившия резултат. Домакините пък се опитваха да преобърнат събитията, атакуваха повече, но и се откриха, за което платиха данък. Лондончани организираха скоростна атака в 72-ата минута, улавяйки съперника си неподготвен.  Седрик Соареш изпрати топката до границата на наказателното поле, а Сака стреля по вратата към Лаказет, който трябваше само да сложи крака си - 1: 3.

В края на мача Уорд-Праус можеше да върне интригата, но Бернд Лено спаси наказателния удар.

Благодарение на успеха Арсенал се изкачи на осмо място в таблицата за класиране на Висшата лига, на 5 точки от четвъртото място.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
248