Арсенал надви Лийдс в преиграването на Елан Роуд


Т. Михайлов

Арсенал надви Лийдс в преиграването на Елан Роуд

Арсенал победи с 3:1 Лийдс Юнайтед на “Елън Роуд” и продължава в 4-ия кръг на турнира за Купата на Англия. Двата тима изиграха много интересен двубой, в който младите футболисти на Арсен Венгер показаха повече зрялост и бяха по-прецизни в завършващата фаза.

Арсенал поведе още в 5-ата минута, когато “топчиите” направиха страхотна контраатака. Шамак комбинира добре с Аршавин, който продължи към намиращия се на границата на наказателното поле Насри. Осмицата пое топката напредна малко и я пусна в долния ъгъл на вратата на Каспер Шмайхел.

В 35-ата минута изглеждаше, че интригата е убита, тъй като Бакари Саня удвои за Арсенал с удар в горния ъгъл, който не остави шансове на младия страж на домакините. Веднага след това обаче Брадли Джоунс намали с феноменален гол. Халфът на Лийдс изстреля 30-метрова бомба в горния десен ъгъл на Шчесни.

След почивката “белите” направиха всичко възможно да изравнят резултата, но и късметът не бе с тях в две ситуации. В 65-ата минута топката мина на сантиметри от вратата след центриране на Грейдъл. В 76-ата минута всичко приключи след гол с глава на Ван Перси след прецизно центриране на Никлас Бендтнер.

  Сподели
171