Гигс: Бруно се нуждае от трофеи


Н. Гавазов

Гигс: Бруно се нуждае от трофеи

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс заяви, че полузащитникът на "ервените дяволи" Бруно Фернандеш  се нуждае от трофей, за да се нареди до легендарния  Ерик Кантона.

Фернандеш оказа огромно влияние върху Юнайтед след преместването си от Спортинг преди година. С помощта на Бруно "червените дяволи" се борят за титлата във Висшата лига и отстраниха Ливърпул от ФА Къп през уикенда.

Гигс признава, че Фернандеш  много прилича на Кантона, но Ерик е печелил трофеи с Юнайтед, които Бруно все още няма.

"Ерик направи разликата, когато спечелихме ФА Къп през 95/96. Той често решаваше съдбата на големите мачове.

Няма съмнение, че Фернандеш оказа огромно влияние върху Юнайтед. Той е сравняван с Ерик по отношение на влиянието му върху отбора - не само със своето майсторство, но просто със своето присъствие. Изглежда, че всички около него играят по-добре.

Виждате, че е победител. Когато нещо се обърка, той прави забележка на други играчи, нахвърля се на  рефера, постоянно изразява недоволството си  и иска да побеждава.

Той беше истинско откровение, след като се присъедини към Юнайтед. Както всички топ играчи, той иска да се докаже в големите  мачове и да печели трофеи.

Разбира се, те си приличат с Ерик. И двамата изпълняват дузпи, вкарват голове и помагат на другите, имат една и съща позиция на терена.

Той даде импулс на клуба и промени резултатите. Но Ерик спечели три или четири титли и ФА Къп – това е неговата летва.

На Бруно не е лесно, тъй като той има голямо майсторство, а  не разполага с много трофеи. Но след като спечели нещо, можем да говорим за не по същия начин, както за Кантона", заяви Гигс.

През този сезон Бруно записа 19 участия във Висшата ига, в които се отчете с 11 гола и седем асистенции. Португалецът има и едно попадение в Купата на Англия.

Манчестър Юнайтед има 40 точки от 19 срещи във Висшата лига и е лидер в таблицата за класиране, на два пункта пред Манчестър Сити.

  Сподели
102