Клоп: Няма да плача ако не купим играчи


И. Ангелов

Клоп: Няма да плача ако не купим играчи

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че нов централен защитник за тима ще го подсили, но въпреки това германецът защити клуба и формата му, претендирайки, че лошите резултати напоследък не са следствие от липсата на трансферна активност на пазара. Английският шампион е в най-лошата си форма от 4 години, без победа в 5 мача и без вкаран гол в 4 от тях поред.

В четвъртък бе загубен и домакинският рекорд от 68 срещи без загуба при поражението от Бърнли с 1:0. В момента Ливърпул е на 4-то място, но може да пропадне с още 2 позиции зад Тотнъм и Евертън, ако те спечелят мачовете си, които имат да играят.

С дългосрочните контузии на Ван Дайк и Джо Гомез в защитата се очакваше Ливърпул да закупи защитници през трансферния прозорец:

"Не, нищо не се е променило в трансферите. Съжалявам, кратък отговор. Аз вече не съм 5-годишно хлапе и няма да започна да плача защото не съм получил каквото искам. През по-голямата част от живота ми аз не съм получавал това, което искам, честно казано.

"Аз съм отговорен за голяма част от този клуб, но има хора, които отговарят за трансферите и аз не мога да правя тези решения. Аз зная, че те са с нас, те искат да ни подкрепят, и го правят. Сега говорим за централен защитник. да, това ще помогне на 100%. Но дали ще вкарваме повече голове с централен защитник? Не съм сигурен. Дали ще ни даде повече стабилност в специфични моменти? Да, вероятно.

"Но не всичко е до това. Ние никога не сме говорили за това в трансферния прозорец защото ще е търсене на оправдания. Нямаме нужда от това. Това, което трябва да направим е да подобрим футбола в решителните зони с този състав, а не да стоим и да се разочароваме от взети решения. Аз не действам така.

"Разбира се, ние знаем какво бихме направили в един идеален свят, но светът не е идеален и то не само за нас. Трябва да се справим със ситуацията. Централен защитник снощи нямаше да ни спечели мача, така че няма да говорим за това. Зная, че е добре за вас да говорите, но за мен не е толкова важно.

"Всичко е на масата, всичко е ясно, и ние просто трябва да работим над футбола. Всичко, което направихме в последните 5 години беше предизвикателство, честно казано. Но да, в момента има различно предизвикателство.

"Не е като да спечелихме лигата и аз да съм качил краката си на бюрото, пушейки пура, мислейки 'Браво, от тук нататък всичко ще работи без да правя нищо'. Това не е ситуация, която искаме, и ако ние не сме доволни трябва да работим, и това ще направим.

"Аз вярвам на 100%, че можем да се променим с този състав. Не казваме 'ако не купим този или онзи няма да се представим'. Ние сме много критични към самите нас. Знаем какво направихме, и знаем, че трябва да се променим."

  Сподели
251