Лестър се справи с Челси и зае първо място (видео)


И. Ангелов

Лестър се справи с Челси и зае първо място (видео)

Лестър Сити посрещна Челси в срещата от деветнадесетия кръг на английската Висша лига. След победа с 2:0 на "Кинг Пауър Стейдиъм" днес "лисиците" събират 38 точки и застават на първо място в класирането, с точка и мач повече от Манчестър Юнайтед, и с 3 точки и 2 мача повече от Манчестър Сити.

В 6-ата минута след корнер домакините изиграха къса топка, която премина Мадисън, Олбрайтън и Барнс преди да достигне Ндиди за удар от дистанция в гредата и мрежата за 1:0. В 16-ата минута Мадисън нацели горната греда в добро положение. В 38-ата минута отсъдена дузпа за Челси бе дадена като пряк-свободен удар от ВАР и не доведе до гол.

В 41-ата минута Мадисън стигна до гола си когато се включи зад Варди в полето когато нападателят бе спрян от Рудигер, и довърши за 2:0. 

След почивката Лестър отново започна по-силно и няколко пъти можеше да достигне до трети гол. В 87-ата минута Вернер вкара след като получи топка от статично положение, но голът му бе отменен поради засада и така резултатът не се промени във второто полувреме.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
458