Хаман: Алкантара бави играта на Ливърпул


Н. Гавазов

Хаман: Алкантара бави играта на Ливърпул

Бившият полузащитник на Ливърпул и Германия Дитмар Хаман сподели мислите си за новото попълнение на мърсисайдци Тиаго Алкантара.

"Тиаго Алкантара забавя играта и не играе така, както Ливърпул е свикнал. В миналото Ливърпул имаше трудолюбиви халфове. Да, те не бяха толкова сръчни като Тиаго, но навреме даваха топката на Садио Мане и Мохамед Салах.

Всички бяха възхитени от пристигането му в Ливърпул, но той почти не игра. В дебюта си влезе като резерва срещу Челси и направи рекорден брой асистенции срещу отбор в намален състав.

Добър играч, талантлив футболист. Но в Мюнхен никога не е имало случаи на хора да казват: "О, той е лидер на отбора." Затова съм много внимателен в оценките си, когато става въпрос за Тиаго.

И второ, както споменаха други, той играе различен вид футбол. Той обича да е собственик, да има топката през цялото време. Ливърпул винаги е бил добър, когато не е владеел топката, възвръща си я бързо и бързо се придвижва напред. А испанецът не е такъв играч, така че ще бъде много интересно да го гледате, когато играе по-често. Да видим как ще промени динамиката на мърсисайдци", заяви Хаман.

Алкантара се присъедини към Ливърпул от Байерн Мюнхен на 18 септември 2020 г. за € 22 млн. Договорът му с Ливърпул е валиден до 30 юни 2024 г.

През този сезон на Висшата лига 29-годишният испанец проведе  5 мача, без да се отчете с ефективни действия.

  Сподели
312