Артета: Партей оказва голямо влияние на играта ни


Н. Гавазов

Артета: Партей оказва голямо влияние на играта ни

Мениджърът на Арсенал Микел Артета говори за играта на отделните футболисти от отбора си след победата с 3:0 над Нюкасъл в мач от 19-я кръг на Висшата лига на Англия.

"Представянето на Партей? Наистина съм доволен от представянето му, той става все по-добър и по-добър. Той има голямо влияние върху нашата игра и ни дава качествата, които го отличават от останалите играчи. Въпреки това трябва да се грижим за него, тъй като Томас пропусна доста през последните месеци поради травми.

През първото полувреме Обамеянг пропусна 2-3 шанса, но завърши с дубъл. Мисля, че това е много добре за неговата увереност. Като цяло това бе много добро представяне от него, което донесе победа на Арсенал и остави приятно впечатление. Решихме да го заменим, за да му дадем малко почивка.

Сака и Смит? Знам на какво са способни. Днес ме накараха да се усмихна. Пиесите, които те поставят, са изключителни. На тях се възлагат  големи очаквания, затова трябва да ги поведем по правилния път. Това е смесица от енергия, страст и понякога малко незрялост, което е добре, защото те не играят толкова напрегнато, колкото по-възрастните играчи", заяви Артета.

235