Челси прекъсна серията от три мача без победа (видео)


Н. Гавазов

Челси прекъсна серията от три мача без победа (видео)

Челси победи Фулъм с 1:0 в мач от 19-я кръг на Висшата лига на Англия. Единственият гол в срещата отбеляза Мейсън Маунт в 78-та минута. Така "сините" прекъснаха серията от три мача без победа във Висшата лига на Англия.

Адемола Лукман се завърна в стартовия състав на "котиджърсите в сравнение с 1: 1 срещу Тотнъм, замествайки Рубен Лофтус-Шийк който нямаше право да излезе срещу своя клуб.

От стартовия състав на "сините" само Антонио Рюдигер, Сезар Аспиликуета, Мейсън Маунт и Хаким Зиеш оцеляха при победата с 4: 0 над Морекам във ФА Къп.

Още в самото начало на мача стана ясно, че някои ще атакуват, притежавайки много топката, докато други ще чакат и ще се надяват на остри атаки.

Челси оказваше натиск през първото полувреме, но на отбора на Франк Лампард липсваше искра. „Сините“ нанесоха няколко удара, но само опитите на Маунт и Рудигер бяха наистина опасни. Първият уцели напречната греда, а вторият принуди вратаря да направи невероятно спасяване.

В 41-ата минута Фулъм имаше реална възможност да открие резултата. Адемола Лукман направи великолепен пас от ръба към центъра на наказателното поле, откъдето Иван Кавалейро докосна топката, но топката не влезе.

„Котиджърсите“ определено добавиха в края на първото полувреме, но в 44-ата минута се оказаха в трудна ситуация - Антъни Робинсън получи директен червен картон за груба игра срещу Аспиликуета.

През второто полувреме домакините се затвориха, а гостите започнаха да обсаждат наказателното поле на противника. Челси нанесе куп удари и изпълни няколко корнера, но топката упорито не влезе във вратата.

И все пак Фулъм не издържа. В 78-ата минута Алфонс Ареола, прекъсвайки центриране на Бен Чилуел, изпрати топката към Маунт, който веднага я изпрати в мрежата - 1:0 за Челси.

До края на мача "сините"  контролираха играта, а десетимата от Фулъм се затрудниха да направят каквото и да е.  Тимо Вернер, който влезе като резерва, можеше да удвои резултата, но  пропусна.

Така Челси записа първа победа за последните си четири мача. В следващия кръг "сините" ще гостуват на Лестър, а Фулъм ще приеме Манчестър Юнайтед.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
302