Сър Алекс: Рууни има присъствие, Саутгейт: Няма да е като Карагър


И. Ангелов

Сър Алекс: Рууни има присъствие, Саутгейт: Няма да е като Карагър

Сър Алекс Фъргюсън и Гарет Саутгейт обсъдиха преминаването на легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни от играта на терена в мениджърската професия, което официално стана вчера по решение на англичанина. Рууни бе обявен за мениджър на Дерби Каунти на мястото на Филип Коку. В кариерата си като играч 35-годишният нападател спечели 16 трофея, повечето под ръководството на Фъргюсън.

"Той е топ-реализаторът на Англия, той е топ-реализаторът на Манчестър Юнайтед и направи фантастична кариера като играч, а това ще му даде стартова точка," започна Фъргюсън.

"Но както навсякъде в тази индустрия, гледат се резултати и ще трябва да имаш такива. Той ще знае това по-добре от всеки. Той започна добре и има знания за играта, има присъствие и се надявам да се справи добре. Това е голяма крачка за него. 

"Той е много богат млад мъж в момента след кариерата си във футбола, така че той няма нужда да работи мениджър за да издържа семейството си, а го прави защото има желание и това е много важно. Няма смисъл да си мениджър само защото някой друг иска. Той отиде там като играещ треньор, след това стана играещ мениджър и сега получи работата на мениджър и това искаше. Да се надяваме ще се справи добре".

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт потвърди думите на Фърги:

"Той имаше невероятна кариера. Аз съм доволен, че имаме хора като Уейн, Стивън Джерард, Франк Лампард и Скот Паркър - не искаме много хора като Джейми Карагър, които само стоят на дивана защото това са добри футболни мозъци, които напускат футбола. 

"Това, което искаме от гледна точка на Англия е млади английски мениджъри и бивши играчи да навлязат и да добавят нещо към играта, да помогнат в развитието на младите играчи. 

"Тези момчета са имали страхотен опит и това ще е предизвикателство, разбира се, но Уейн обича футбола, има фантастичен мозък за футбола и аз се надявах да имам шанса да съм му мениджър 5 години по-рано - а не да стана този, който го остави извън състава на Англия. Исках да мога да го избирам във върховата му форма."

  Сподели
181