Клоп: Ман Юнайтед никога не е аутсайдер


И. Ангелов

Клоп: Ман Юнайтед никога не е аутсайдер

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отхвърли предположенията, че при гостуването на "Анфийлд" в неделя Манчестър Юнайтед ще е аутсайдерът в срещата. И двата отбора знаят, че победа над кръвния враг ще означава много в битката на върха за титлата този сезон, като Юнайтед може да отвори дистанция от 6 точки при победа, а Ливърпул да застигне съперника на първото място. Същевременно Манчестър Сити ще спечели най-много от равенство.

Юнайтед няма победа на "Анфийлд" от 2016 година, и в петък Оле Гунар Солскяер обяви, че ще е изненада и шок ако отборът му победи шампиона в неговия дом. Босът на "червените дяволи" обяви тима си за претендент срещу шампиона, което Клоп отхвърли:

"Аз от 5 години съм в Англия и Юнайтед никога не е бил аутсайдер. Това не може да се случи. Така стоят нещата. Те винаги са добър отбор, винаги са имали страхотни играчи, винаги са имали страхотни мениджъри и треньори. Това винаги е било налице и сега са на върха в таблицата. Така стоят нещата.

"Те не могат да са аутсайдери, но ние играем у дома и също не се виждаме като такива само защото те са пред нас. Трябва да доминираме в срещите си. Обикновено те променят системата си срещу нас. Те играха 10 мача с 4 в защита и срещу РБ Лайпциг излязоха с 5, така че може би ще направят промяна. 

"Това са неща, за които трябва да мислим - а не кой е аутсайдер. Това е Ливърпул срещу Юнайтед и само по себе си е огромен мач. Където и да съм по света аз бих гледал този мач, определено. Това е Мачът!

"В момента ние сме на място, на което искаме да сме. Знаем какво трябва да направим. Знаем какво объркахме. Искаме да го променим. Сега трябва да наредим нещата на терена. Това е ситуацията. Аз наистина нямам търпение за срещата, честно. Аз зная, че Оле каза, че това е най-добрият момент да срещнеш Ливърпул... Да, така ли? Да видим!

"Тези момчета не са търсили оправдание нито за секунда откакто съм тук. Нито миг. Но това не означава, че нещата не се объркват. Очевидно не се справяме отлично от средата на ноември. Но на кой му пука? Ние имаме 33 точки. Дам не сме точно където искаме, но научихме много този сезон. Обстоятелствата, как да се справяме със ситуацията, такива неща. Всичко това не е заради поведението на момчетата. Просто не се получиха нещата.

"И все пак вкарахме най-много голове в лигата, което е лудост. Това не е изчезнало. Просто нещата не са така, както трябва. Защо един отбор трябва постоянно да е във форма, и друг - не? Точно така е. Просто трябваше да отстъпим малко, да поработим над основите и да се подсилим - да станем възможно най-силни отново. Това направихме. Това ще направим. Аз мисля, че може да проработи."

  Сподели
186