Бруно: Не чувам критиците


И. Ангелов

Бруно: Не чувам критиците

Плеймейкърът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш сподели, че не се притеснява от хората, които свързват успехите му единствено с това, че вкарва дузпи. Португалецът подписа с Юнайтед преди година и спечели основно място в състава на Оле Гунар Солскяер. Той има 15 гола и 9 асистенции този сезон, като стана и първият човек в историята, спечелил 4 пъти приза за Играч на месеца във Висшата лига в една година. 

Този сезон 7 от головете му дойдоха от дузпа, и в 48 мача с Юнайтед Бруно вкара 15 дузпи:

"Аз не ги чувам. И не ме е грижа, честно. Винаги виждате какво говорят хората, но не ме е грижа за това. Аз не се концентрирам над това, което казват. Аз играх в Португалия и когато играеш за Спортинг, то Бенфика и Порто винаги говорят за тези неща - понякога за да поставят рефера под напрежение, понякога просто така да има шум в пресата.

"За мен основното е, че когато имаме дузпа и аз отида с топката към бялата точка, трябва да свърша работата си. Видях нещо в новините онзи ден и то беше, че Рахим Стърлинг пропуснал последните си 3 дузпи. Това показва, че не е толкова лесно да вкарваш дузпи, както говорят хората. Трябва да работиш над това, трябва да си концентриран, трябва да свършиш работата си.

"Това не означава, че Рахим Стърлинг не е добър на дузпи, защото е пропуснал три. Случва се. Може да се случи и на мен, но важното е да вкарваш и да не слушаш хората, защото дузпите са част от играта на всички. 

"Може да се подобряваш всеки ден. Ако това не беше така, нямаше да тренираме всеки ден. Щях само да идвам в неделя за мача. Аз идвам, наслаждавам се, опитвам да уча, дадам най-доброто във всяка тренировка за да се подобря, и ще продължа така. Аз никога няма да спра да се подобрявам докато кариерата ми не приключи, защото смятам, че всеки ден можеш да се подобриш, да направиш нещо ново, и всеки ден може да направиш нещо по-добре".

В неделя Юнайтед гостува на Ливърпул, като тимът на Юрген Клоп няма загуба на "Анфийлд" от април, 2017 г.:

"Аз отивам там за да опитам да победя, разбира се. Искам победа в този мач. Ние знаем, че Ливърпул са наистина добър отбор и нямат загуба у дома толкова години, но ние ще отидем там за да дадем всичко и да опитаме да спечелим, както винаги. 

"Аз чувствам напрежение всеки ден когато идвам да тренирам. Трябва да се поставяш под напрежение. Аз мисля, че Ливърпул е шампион и знае какво трябва да направи, и те знаят какво е да са под напрежение. Но ние трябва да се концентрираме над това какво ние трябва да направим, защото има напрежение и върху нас. 

"Всеки знае, че да играеш в Манчестър Юнайтед означава, че си под напрежение, но ти това искаш като играч. Ако нямаш напрежение върху теб, това е защото не правиш нещата правилно. За да израстем, ние трябва да влизаме в тези срещи и да побеждаваме."

Откакто Бруно подписа с Юнайтед и дебютира на 1-ви февруари миналата година, Манчестър Юнайтед е спечелил повече точки от всеки друг отбор в лигата (68), като Манчестър Сити и Ливърпул имат 6 по-малко. 

През този период португалецът вкара 19 гола и асистира 14 пъти, като по този показател е първи, а втори е Хари Кейн с 18 гола и 11 асистенции.

  Сподели
320