Лампард: Това, че съм легенда не ме пази от уволнение


И. Ангелов

Лампард: Това, че съм легенда не ме пази от уволнение

Мениджърът на Челси Франк Лампард сподели мнението си, че неговият статут на играч в миналото за клуба не означава, че той ще получи повече време от който и да било наставник на отбора. Напоследък формата на "сините" не е блестяща след само 1 победа в 6 мача, което доведе до слухове за уволнението на мениджъра.

"Всичко, което искам, е да се концентрирам над задачата пред мен в момента. Аз не мога да контролирам всичко и определено няма да разчитам на миналото си. Това, което виждам сега по отношение на позицията на клуба, е различно от преди месец, когато всичко бе розово. Сега всичко - и много бързо - се промени към негативно. Аз трябва да гледам позитивно на нещата и не мога да се занимавам с неща, които не контролирам и са външни - това е загуба на време.

"Аз чувствам огромна подкрепа от този клуб в периода ми начело като мениджър. Като играч аз чувствах тази подкрепа 13 години и в края аз напуснах защото те искаха да намерят други неща. Аз разбирам какво е футболът. Разбирам очакванията и исканията. Така че аз не мисля, че съм заслужил правото нещо да ме извади от тази ситуация. Всичко, което мога, е да съм честен с това как виждам нещата..

"Аз разбирам, че има работа за вършене и разбирам позицията ни. Младите играчи имаха тежък сезон миналата година и с новите играчи, които идват този сезон за тях има очакване да доставят качество веднага на младата им възраст. Ще има предизвикателства.

"Разбира се, че е прерогатив на собственика да ме уволни когато поиска. Аз трябва да кажа, че когато той пристигна в Челси преди толкова много години, това направи кариерата ми. Кой знае къде щях да отида ако не бе пристигнал, но за щастие аз бях в клуб, който собственикът закупи и промени цялостно.

"Това промени живота ми и аз разбирам това. Обаче, аз не мисля, че това трябва да ми дава предимство. Аз съм тук и мисля, че работата, която свърших миналата година - да завършим четвърти, беше огромнен позитив въпреки ограниченията. След това започваме отново.

"Аз никога не съм смятал, че прогресът ще е права линия. Това ми беше много ясно още преди старта на сезона точно защото нямахме време да работим с новите играчи. Аз си спомням когато пристигнах в клуба преди много години и бях просто посредствен полузащитник от Висшата лига.

"Във втората година бях по-добър от това. Третата година отново подобрение. И от година 4 напред нивата ми се повишиха толкова, че наистина допринасях за успехите на клуба. Когато гледам новите играчи аз виждам това. Останалите детайли са в това как работя с моите играчи. Но аз не мога да надскоча това и да диктувам как всички мислят."

  Сподели
379